Συνταγές
Εντυπωσιακό δροσερό νόστιμο και ελαφρύ γλυκό με κρέμα και ζελέ φράουλα…..!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης( τη βραστή)
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
6 1/2 φλ γάλα
8 κ.σ κοφτές ζαχαρη
1 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
200 ml κρυα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
Μπορείτε στη βάση αντί για μπισκότα να βάλετε φρυγανιες
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε
1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιροπιασμα της φρυγανιας
2 κούπες ζάχαρη
2 1 /2 κούπες νερο
Εκτελεση
Στρώνουμε στη βάση του πυρέξ τα μπισκοτάκια.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει (κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα για να διαλύσουμε την άνθος αραβοσίτου).
Με το κρύο γάλα που κράτησαμε διαλύουμε τα φακελάκια πάρα πολύ καλά.
Όταν κάψει το γάλα μου καλά ρίχνουμε τη σκόνη που διάλυσαμε και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτετουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε την κρέμα καυτή προσεκτικά πάνω στα μπισκοτάκια και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει μέσα στο ψυγειο.
Αφού σφίξει ετοιμάζουμε το ζελε φράουλας όπως αναγράφει το κουτί και με μια κουτάλα απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα λίγο λιγο.
Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρουμε με σαντυγι φρέσκιες φράουλες και τρίμμα μπισκότου.
Αντίστοιχα αν επιλέξετε να το φτιάξετε με φρυγανιές
Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει 2 λεπτά και σιροπιαζουμε προσεκτικά τις φρυγανιές.
Όταν απορροφήσουν το σιρόπι ετοιμάζουμε την κρέμα. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.