Συνταγές
Εντυπωσιακότατος μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Απλά τέλειος! Με χειροποίητο φύλλο..
Φύλλα 40
Υλικά
1 κούπα του τσαγιού γάλα,
1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο,
3 αυγά,
1 μπέικιν,
μισό κουταλακι του γλυκού αλατι,
1 κουτάλι της σούπας ξύδι,
1300γρ με 1500 γρ αλεύρι
Γέμιση
500γρ καρύδια χοντροκομενα,
λίγη κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο,
λίγα μπισκότα Μιράντα προαιρετικό
Σιρόπι
6ποτήρια του νερού ζάχαρη,
5 ποτήρια νερό,
2 βανίλιες,
μισό λεμόνι,
βούτυρο 500γρ
1 σακουλάκι νισεστε για να ανοίξουμε τα φύλλα.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα το λάδι τα αυγά το ξύδι το αλάτι και τα χτυπάμε καλά ρίχνουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει να μην είναι σφιχτή όμως ζυμώνουμε καλά και κάνουμε 40 μπαλάκια
Τα αφήνουμε να ξεκουραστουν και τα ανοίγουμε όσο ένα πιάτο φρούτου βάζουμε νισεστε και τα κάνουμε δεκάδες σε τέσσερα πιάτα βρεχουμε καλά δύο πετσέτες και σκεπάζουμε τα φύλλα να μην ξεραθουν
*
Ανάβουμε την κουζίνα ανοίγουμε τα 10 πρώτα φύλλα τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ανοίγουμε τα άλλα 10 φύλλα
Βγαζουμε το ταψί ρίχνουμε τα καρύδια βάζουμε τα φύλλα και ξανά στο φούρνο αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα έτσι βοηθάμε να ψηθεί καλύτερα ο μπακλαβάς
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει αφού έχουμε κόψει τον μπακλαβα ρίχνουμε το βούτυρο βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά κατεβάζουμε πάλι στους 140 βαθμούς και ψήνουμε για 2,5 ώρες
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει το αφήνουμε για 20 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι κρύο και ο μπακλαβάς ζεστός έγινε έτσι από πάνω γιατί άφρισε το βούτυρο αλλά δεν με χαλάει καθόλου!
*όταν ψήνουμε τα φύλλα βάζουμε την κουζίνα στους 140 βαθμούς και τα ψήνουμε μόνο 15 λεπτά χωρίς την γέμιση. Όταν τα βγάλουμε ρίχνουμε τα καρύδια ξαναβάζουμε φύλλα στο φούρνο πάλι για 15 λεπτά μετά ρίχνουμε πάλι καρύδια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Έτσι βοηθάμε τον μπακλαβα να ψηθεί σωστά ναι το βούτυρο το στο τέλος με τα τελευταία φύλλα αυτά δεν χρειάζεται να τα βάλουμε στο φούρνο, κόβουμε τον μπακλαβα και ρίχνουμε το βούτυρο, βάζουμε την κουζίνα στους 200 βαθμους, ψήνουμε μόνο 15 λεπτά και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 140 βαθμους και ψήνουμε για 2,5 ώρες ( μπορούμε να βαλουμε λαδόκολλα από πανω και στο τέλος να την βγάλουμε για να μην καεί
Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.