Γλυκα
Εντυπωσιακή Πουτίγκα με σταφίδα που δεν θέλει καθόλου κόπο!
Υλικά 7 αυγά 7 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες και κομμένες σε κύβους 1200 γρ. γάλα 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. αμύγδαλα λευκά κομμένα σε κομματάκια 180 γρ σταφίδα ξανθή μουλιασμένη σε λίγο κονιάκ ή ρούμι 1 βανίλια Λίγο νερό Μερικές σταγόνες λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη, 5 κουταλιές νερό […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 7 αυγά
- 7 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1200 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά κομμένα σε κομματάκια
- 180 γρ σταφίδα ξανθή μουλιασμένη σε λίγο κονιάκ ή ρούμι
- 1 βανίλια
- Λίγο νερό
- Μερικές σταγόνες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη, 5 κουταλιές νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι για να κάνουμε την καραμέλα.
- 2. Την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και την μοιράζουμε σε 14 πυρίμαχα μπολάκια.(περίπου 1 κουταλιά σε κάθε μπολάκι)
- 3. Μοιράζουμε τα αμύγδαλα, την σταφίδα και τα ψωμάκια στα μπολ.
- 4. Χτυπάμε τα αυγά με 100 γρ. ζάχαρη ,τη βανίλια και το γάλα.
- 5. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μπολάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο ,σε ένα ταψί με νερό (μπέν μαρί)στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- 6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- 7. Για να ξεφορμάρουμε τις πουτίγκες βάζουμε τα μπολ να σταθούν σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και με ένα μυτερό μαχαιράκι ξεκολλάμε τα πλαϊνά .
- 8. Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodprints