Μπισκοτα – Κουλουρια
Εντυπωσιακά μπισκότα κουκουβάγια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
227 γρ μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ ζάχαρη
385 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1/2 κγ αμύγδαλο (ή κονιάκ)
1 αυγό
αποφλοιωμένα αμύγδαλα για ποδαράκια
ολόκληρα αμύγδαλα για το ράμφος
σταγόνες μαύρης σοκολάτας για τα μάτια
σκόνη κακάο για τη σκόνη των φτερών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά. Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι ή με μια κουτάλα.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες τη ζύμη και κόβουμε με μεγάλο ποτήρι ή φλιτζάνι δίσκους.
Το περίσσευμα γύρω γύρω το κάνουμε μπαλάκια και φτιάχνουμε τα μάτια.
Βάζουμε στο κέντρο από μία σταγόνα σοκολάτα και ανάμεσα τοποθετουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Σχεδιάζουμε τα φτερά με το αποτύπωμα από το χείλος του ποτηριού και χαράζουμε με μαχαίρι τα “φτερά”. Με ένα πινέλο ή με το χέρι, βάζουμε λίγο κακάο πάνω στα φτερά.
Τοποθετουμε κομμένα αποφλοιωμένα αμύγδαλα για τα νύχια. Δεν βάζουμε σε όλα γιατί μπορεί και να σπάσουν στο κόψιμο.
Τοποθετουμε τις κουκουβάγιες μου με απόσταση σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C, αντιστάσεις, στην πρώτη σχάρα, για 20 λεπτά περίπου – ανάλογα το φούρνο.
(18 τεμάχια)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”