Συνταγές
Νοστιμότατες χιονάτες κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:(όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
5 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα σπορελαιο
1 κούπα χλιαρό γάλα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
Για το σιρόπι σοκολάτας:
2 ποτήρια νερού γάλα
2 κουβερτούρες
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ σ βούτυρο
( Τα λιώνουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα χλιαρό όχι καυτό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το σπορελαιο και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Βουτυρωνουμε κ αλευρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια και στην συνέχεια κάθε κομμάτι στο σιρόπι ( χρησιμοποιώ τρυπητή κουτάλα) κ τα περνάμε από ινδοκαρυδο. Όποιος δεν θέλει ινδοκαρυδο μπορεί να χρησιμοποιήσει τρούφα ή ότι άλλο του αρέσει
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εναλλακτικό αφράτο κέικ – γιαουρτόπιτα
Υλικά
500 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι 2% λιπαρά
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. σόδα
ξύσμα από 1λεμόνι, ακέρωτο
λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
Για το σιρόπι
250 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το Γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και 2 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Κόβουμε, αν θέλουμε, το γλυκό μέσα στο ταψί σε ρόμβους και το σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Το Βήμα Online