ΥΛΙΚΑ
- ○ 1 κ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού
- ○ 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- ○ 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ○ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ○ 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ○ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ○ 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- ○ 20 ελιές πράσινες
- ○ 100 γρ. τυρί σόγιας ( αν θέλετε να κάνετε και τυρόψωμο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιά, την οποία διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνουμε να ξεκινήσει τη ζύμωση.
Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε ελαφρώς. Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη στα δύο και να προσθέσουμε στη μισή ποσότητα, τυρί σόγιας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και την απλώνουμε με τα δάχτυλα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://projectfood.gr