Συνταγές
Ελιόπιτα τυλιχτή με ζύμη πορτοκαλιού – απλά εξαιρετική!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για τη ζύμη:
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. Περίπου φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 κ.γ μπείκιν πάουτερ
1 πρέζα αλατι
Για τη γέμιση:
2 1/2 φλ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Λίγο δυόσμο ξερό
Λίγη κανέλλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.
Βάζουμε όλο το χυμό η ζύμη θα το απορροφήσει.
Αφήνουμε για 30′ λεπτά τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε στις ελιές τα κρεμμύδια, το δυόσμο την κανέλλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγετε 6 φύλλα ορθογώνια 35×20.
Απλώνουμε στο 1/3 κάθε φύλλου λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο να έχουν λίγη απόσταση, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180’C βαθμούς αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”