Γλυκα
Ελαφρύ και εύκολο γλύκισμα με ανανά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 πακέτο σαβουαγιαρ
2 φακελάκια κρέμα σαντιγί χωρίς ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. γάλα light
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια light
1 μεσαία συσκευασία ανανά
Για την διακόσμηση θέλουμε:
Λίγα σαν φιστίκ (χαλεπιανα) αλεσμενα
Κόκκινη μαρμελάδα
Γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το ζουμί.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την σκόνη σαντιγί ( 2 φακελάκια) με 300 γρ. γάλα.
Μόλις πήξει προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το μισό από το ζαχαρουχο. Χτυπάμε να ομογενοποιηθουν τα υλικά και να γίνει η κρέμα μας αρκετά πυκνή.
Προσθέτουμε 4 ροδέλες ψιλοκομμένο ανανά σφίγγοντας με τα χέρια μας να φύγουν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε και 5 σαβουαγιαρ κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρίμαχο μικρό ταψάκι βουτάμε τα σαβουαγιαρ στο σιρόπι του άνανα και κάνουμε μια στρώση για βάση.
Ρίχνουμε την κρέμα και πάνω στην κρέμα τον ανανά, τα τριμμένα σαν φιστίκ, λίγη κόκκινη μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”