Συνταγές
Ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι – Φανταστική κομπόστα ροδάκινο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ροδάκινα μεγάλα και σφιχτά…όχι πολύ γινόμενα.
Ζάχαρη
Νερό
Χυμό λεμονιού
Βαζάκια αποστειρωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά γεμίζουμε μια λεκανιτσα με νερό και στιβουμε το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια.
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα στεγνώνουμε.
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στα τρία η στα τέσσερα ανάλογα πόσο μεγάλα είναι.
Αφαιρουμε το κουκούτσι και καθαρίζω εσωτερικά στο κέντρο τα υπολείμματα του κουκουτσιου.
Βάζουμε τα ροδάκινα στη λεκανιτσα με το νερό και το χυμό λεμονιού.
Πλένουμε σχολαστικά τα βάζα μου τα στεγνωνουμε καλά και τα αποστειρώνουμε στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα κομμάτια από το ροδάκινο μέσα στα βάζα μου (δεν τα στραγγίζουμε ) προσπαθοντας να μην αφήνουμε κενά και προσθέτουμε 5 κ.σ ζάχαρη σε κάθε βάζο.
Γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι πάνω σκεπάζοντας τα φρούτα μου και κλείνουμε καλά.
Ανακινουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετουμε στον πάτο μια πετσέτα , γεμίζουμε με νερό και βάζουμε προσεκτικά τα βαζάκια μέσα.
Το νερό σχεδόν να σκεπάζει τα βάζα μου.
Μόλις πάρει βράση το νερό, μετράμε 15 λεπτά.
Η κομπόστα μου είναι έτοιμη.
Αφαιρουμε τα βάζα με την κομπόστα και περιμένουμε να πέσει λίγο ο βρασμός μέσα στο βάζο , αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυωσουν.
Φυλάμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος.
Διατηρείτε πάνω από 6 μήνες
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.