Γλυκα
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με δημητριακά και διπλή κρέμα σοκολάτας
Αν σου αρέσουν τα δημητριακά και η σοκολάτα, τότε αυτή είναι η συνταγή που έψαχνες! Υλικά Για τη βάση 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ) 50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν σου αρέσουν τα δημητριακά και η σοκολάτα, τότε αυτή είναι η συνταγή που έψαχνες!
- Για τη βάση
- 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- 50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
- Για την διπλή κρέμα σοκολάτας
- 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε κεσεδάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
- 140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
- 140 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Βάση: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα δημητριακά ρυζιού με τη σκόνη αμυγδάλου.
Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα και γίνει ένα λεία και γυαλιστερή, τη μεταφέρω στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύω καλά.
Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχω ντύσει εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη.
Ισιώνω καλά το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα της φόρμας και …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou