Συνταγές
Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά! Γρήγορο νόστιμο και με λίγα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ γιαούρτι στραγγιστο 2%
2 φακελάκια ζελέ σκόνη ανανά
1 μεγάλο κουτί κομπόστα ανανά
1 1/2 ποτήρι βραστό νερό
1 ποτήρι από το χυμό της κομπόστας
Εκτέλεση
Σουρωνουμε το χυμό της κομπόστας τον κρατάμε στην άκρη και τεμαχιζουμε τον ανανά σε κυβακια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καυτό νερό και διαλύουμε καλά με ένα σύρμα τα 2 φακελακια ζελέ σκόνη ανανά. Προσθέτουμε το χυμό της κομπόστας ανακατεύουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία προσοχή όχι να πήξει…..
Στη συνεχεια ενσωματωνουμε λίγο λίγο το γιαούρτι μέσα στο ζελέ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα συρμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τα κομμάτια ανανά.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη τροφίμων μια μακρόστενη φόρμα κέικ και βάζουμε το μίγμα μου.
Αφήνουμε ιδανικά όλο το βράδυ να παγώσει καλά.
Ξεφορμαρουμε και αφαιρουμε τη μεμβράνη.
Στολίζουμε με ανανά και κερασακια.
Μπορείτε να βάλετε οποίο φρούτο σας αρέσει… Κομπόστα ροδάκινο , βερίκοκο η ακόμα και ανάμεικτα φρούτα κομπόστα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.