Συνταγές
Ένα δροσερό γλυκο με 3 υλικά – αφράτο σαν σύννεφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
370γρ πολτό βυσσινα από φρεσκα η κατεψυγμένα βυσσινα
130γρ ζάχαρη
20γρ ζελατίνη σε φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε βυσσινα προσθέτουμε την ζάχαρη και βάζουμε στην φωτιά . Όταν θα πάρει βράση αμέσως αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά και προσθέτουμε ζελατίνη που είχαμε μουλιάσει προηγούμενος.
Ανακατευουμε πολύ καλά για να λιώσει ζελατίνη και όπως είναι ζεστά χτυπαμε με το μίξερ περίπου 15-20 λεπτά. Το πολτό θα φουσκώσει και θα στερεοποιηθει.
Αδειάζουμε σε φόρμα που έχουμε καλύπτει με μεμβράνη και περασμένη με ελάχιστο σπορέλαιο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά κόβουμε σε κύβους. Πασπαλίζουμε με καρύδα η ζάχαρη άχνη ανακατεμενη με κορν φλάουρ.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ελαφρύ γλυκό με ανανά
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ανανά κονσέρβα
1 φάκελο ζελέ ανανά
1 φάκελο μείγμα για σαντιγί
1 κούπα γάλα
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Λίγα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε την κονσέρβα ανανά και στραγγίζομε. Ψιλοκόβουμε τις φέτες.
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και ρίχνουμε ένα φλυτζάνι από το χυμό της κονσέρβας. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα , προσθέτουμε το γιαούρτι και στο τέλος το μισοπαγωμένο ζελέ. Στη συνέχεια σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα κομματάκια ανανά. Κρατάμε λίγα για το γαρνίρισμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Καλά είναι να το φτιάξουμε από την προηγούμενη.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια και γαρνίρουμε με κομματάκια ανανά και ψιλοκομμένα καρύδια.