Συνταγές
Ελαφριά Τούρτα ραβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα λευκής σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia “
1) Υλικά Για το ραβανί :
6 κρόκοι αυγων,
6 ασπράδια,
140 γραμ σιμιγδάλι ψιλό,
140 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική ,
70 γραμ καρυδα,
50 γραμ αλευρι
2) Υλικά για το σιρόπι :
600 γραμ νερό,
600 γραμ ζάχαρη,
μισό λεμόνι χυμό.
3) Υλικά για την κρέμα:
600 γραμ κρέμα γαλακτος με 35% λιπαρά,
1 κ.σ.μελι,
1 κ.σ.γλυκοζη,
170 γραμ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1) Χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης στο μπολ του μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατεψουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκα και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα με τους κρόκους.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι με το αλευρι και την καρυδα και ανακατεύουμε,προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκ.και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25-30 λεπτά.Λιγο πριν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι.
2) Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη κια το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά από όταν αρχίσει ο βρασμός. Δεν ανακατεύουμε Σπαρακτικό μόνο στην αρχή.
Αποσυρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και με αυτό σιροπιαζουμε το ραβανί,αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Αφηνουμε το γλυκό κατά μέρος να κρυώσει και να απορροφηθεί το σιρόπι για 1 νύχτα. Ετοιμάζουμε και την κρέμα γιατί πρέπει να μείνει στο ψυγείο μια ολόκληρη νύχτα.
3) Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 250 γραμα από την κρέμα γαλακτος μαζί με το μελι και τη γλυκόζη. Τη βάζουμε να βράσει και την αδειάζουμε επάνω από την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολλή καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα, στο οποίο προσθέτουμε έπειτα την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος (350 γραμ).
Ανακατευουμε καλά και αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Την επόμενη χτυπάμε το μείγμα με το συρμα του μίξερ έως ότου πάρει τη μορφή σαντιγί.
Προσοχή πήζει πολλή γρήγορα,μην το παραχτυπησετε θα κόψει.
4) Απλωνουμε την κρέμα πάνω από το ραβανί,(αν θελουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορνε για να φτιάξουμε μερικές ροζετες).
Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia “