Συνταγές
Εκτός από σπέσιαλ είναι και η πιο γευστική τούρτα καρύδας που έχεις ποτέ φτιάξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγα
120 γραμμαρια ζαχαρη
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να στεκεται το μιγμα
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι και την βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να μην βγει ο αερας
Τοποθετουμε λαδοκολα στο ταψι μας τοποθετουμε το μιγμα απαλα το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα.φυσικα αναλογα τον φουρνο!Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και το κοβουμε
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,1 φλουδα λεμονιου με τον χυμο του για 3 λεπτα
Οταν το κατεβασουμε προσθετουμε 2 βανιλιες! ΚΡΕΜΑ.:Βαζουμε.1 λιτρο γαλα με 120 γραμμαρια.ζαχαρη να.ζεσταθει ριχνουμε μεσα 120 γραμμμαρια κορν φλαουρ αφου προηγουμενως το εχουμε διαλυσει με λιγο γαλα απο το ζεστο
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 100 γραμμαρια καρυδα! ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:Τοποθετουμε στο ταψι τον ενα πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλι,βαζουμε την κρεμα απανω και την ισιωνουμε τοποθετουμε πανω στηννκρεμα το αλλο πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε
Τελος χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη,3 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο σε σφιχτη σαντιγυ και προσθετουμε μεσα 50 γραμμαρια καρυδα!Οποτε την τοποθετουμε πανω στο κρυο γλυκο ριχνουμε και μπολικη καρυδα και τοποθετουμε στο ψυγειο!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.