Συνταγές
Εκπληκτικό σουφλεδάκι, πανεύκολο, χορταστικό και πολύ γρήγορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”
Γίνετε υπέροχο φουσκωτό τραγανό με πολύ ωραία γεύση !!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 φέτες του τοστ γαλοπούλα ή ζαμπόν
3 φλιτζάνια κασέρι η Μιξ διαφόρων τυριών τριμμένα
1 αυγό
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
λίγο μπέικον 3 τεμάχια και το πρόσθετουμε κι αυτό -προαιρετικά-
λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φύλλο κρούστας αυστηρά.
Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ καλά με βούτυρο και στρώνουμε λοξά 2 φύλλα.
Σκορπίζουμε από πάνω σε κομματάκια που κόβουμε με το χέρι το ζαμπόν ή γαλοπούλα λίγο μπέικον -αν βάλετε και μπόλικο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε 2 φύλλα αλλαντικά και μπόλικο τυρί ξανά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να μείνουν 2 για από πάνω .
Σκεπάζουμε με τα τελευταία 2 φύλλα και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε κατά τόπους για να μπεί το γάλα με το αυγό.
Χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα καλά -εγώ έβαλα 2 αυγά – και ρίχνουμε το μείγμα επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να πιει όλο το υλικό γάλα αυγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 βαθμούς αέρα .
Ψήνουμε το φαγητό μας– στην αρχή έψησα αέρα από κάτω για 20 λεπτά κι αμέσως μετά το έβαλα για 10 λεπτά από πάνω πάντα με αέρα -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο μας -να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα.
Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα στρογγυλή κόβουμε και απολαμβάνουμε !!! Καλή όρεξη !!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”