Συνταγές
Εκπληκτικό ρολό σε μοτίβο καμηλοπάρδαλης – γίνεται αφράτο με απαλή γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δόση– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το κέικ:
5 αβγά
110 γρ ζάχαρη
62 ml γάλα πλήρες
62 ml σπορέλαιο
75 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ κακάο
45 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 5 ασπράδια μαζί με 90γρ ζάχαρης μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους 5 κρόκους με 20γρ ζάχαρης, μετά προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και χτυπάμε. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε καλά. Παίρνουμε 2 κουταλιές σούπας από το μίγμα και το βάζουμε σε ένα μπολάκι μικρό. Σ’αυτό το μικρό μπολάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχ/κής.
Διαλύουμε το κακάο στο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα με που έχει απομείνει στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και όλη την υπόλοιπη μαρέγκα σ’αυτό και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας. Λαδώστε ένα ρηχό ταψί, βάλτε λαδόκολλα και σχηματίστε με το μίγμα από το κορνέ γραμμές ακανόνιστες που να θυμίζουν το μοτίβο της καμηλοπάρδαλης. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 3 μόνο λεπτά(ίσα να κάνει κρούστα).
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το σοκολατένιο μίγμα από πάνω. Απλλωστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και χτυπήστε το ταψί αρκετές φορές στον πάγκο για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες που υπάρχουν στο μίγμα. Ψήστε πάλι στους 150 C για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το ρολό από το ταψί αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο. Βάλτε λαδόκολλα στην πάνω πλευρά και αναποδογυρίστε το. Αφαιρέστε την λαδόκολλα προσεκτικά για να μη χαλάσει το μοτίβο, βάλτε μια καινούρια λαδόκολλα για να μην κολλήσει και τυλίξτε το. Αφήστε το τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Υλικά για τη γέμιση:
200ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50γρ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 υλικά μαζί μέχρι να σφίξει η σαντιγύ. Ξετυλίγουμε το ρολό, αφαιρούμε την εσωτερική λαδόκολλα και απλώνουμε την σαντιγύ στο εσωτερικό όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό μαζί με την εξωτερική λαδόκολλα σαν καραμελίτσα και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Κόβουμε τις άκρες για να είναι πιο όμορφο εμφανισιακά και σερβίρουμε. Το Ελβετικό Ρολό σε μοτίβο Καμηλοπάρδαλης είναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δόση– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.