Συνταγές
Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ – αγαπημένο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμά
1 μεγαλο κρεμμυδι
σβήνω με λιγο κρασι
500γρ κονκασε
λιγο πελτε ντοματας
αλατι πιπερι
Μπεσαμέλ
1 ½ λίτρο γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλ. κεφαλοτύρι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί.
Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, μπεσαμέλ. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα μπολονέζ (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε τα λαζάνια μπολονέζ, να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εκπληκτικό κοτόπουλο κατσαρόλας με λαζάνια.. που λιώνει στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Λαζάνια
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
1 καρότο τριμμένο
σκόρδο σε σκόνη
μπούκοβο
κουρκουμά
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο… Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα μπαχαρικά…
Αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι… περιμένουμε λιγο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό… σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά…
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό… Σουρώνουμε και τα “καιμε” με βούτυρο και ελαιόλαδο…
Σερβίρουμε τα λαζάνια και το κοτόπουλο με πικάντικο κεφαλοτύρι…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”