Συνταγές
Πολύ ωραίο αφράτο αφράτο γλυκάκι κέικ μελαχρινή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιουλία Ρουσουλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
10 αυγα (μπορείτε και χηνας) 20 κουταλιες ζαχαρι 20 κουταλιες σιμιγδάλι ψιλο 20 κουταλιες καριδια.
Ενα φακελακι βανιλιες ενα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο μια κουταλια τις σουπας κανελα και μια κουταλια της σουπας μπεικιν παουτερ.
Εκτέλεση
ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους χτυπάμε τα ασπράδια μαρεγκα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε μεσα στην μαρεγκα και συνεχια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα .
ψήνουμε στους 180 βαθμούς στης αντίστασης για 45 λεπτα αναλογος το φούρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιουλία Ρουσουλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Εκπληκτικό κέικ με γλάσο πραλίνας που θα εντυπωσιάσει
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
500φαρινα
240 στραγιστο γιαούρτι
7γρ μαχλέπι
2γρ μαστίχα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
400 ζαχαρη
4 αυγα
2 βανιλιεσ
270 βουτυρο
λιγο τζιντζερ
1 σφηνάκι μπράντι
Γλασο
300γρ πραλίνα
2κς μπράντι
1κσ ηλιέλαιο
90γρ περίπου γάλα
1κς μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα λιώνουμε σε μπεν μαρι
Χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο να αφρατεψει.
Μετα βαζουμε γιαουρτι και χτυπαμε λιγο ακομα.
Βαζουμε ενα ενα τα αυγα και συνεχιζουμε.ριχνουμε το αλευρι την βανιλια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε απαλα
180 βαθμους μεχρι να βαζουμε το μαχαιρι και να βγαινει καθαρο
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.