Συνταγές
Εκπληκτική τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το παντεσπάνι θα χρειαστεί
για τσερκι 18 εκ 3 αυγά 75 γρ ζάχαρη
75 γρ αλεύρι 30 γρ γάλα 30 γρ λιωμένο βούτυρο χωρίζουμε τά αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα ρίχνουμε και τους κρόκους ανακατεύουμε απαλά μετά το γάλα και μετά ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο καί ανακατεύουμε καλά
Μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το ρίχνουμε στο τσερκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β για 30 λεπτά τό βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τό κόβουμε σε 3 δίσκους.
για την κρέμα θα χρειαστεί 500 γρ γάλα πλήρες 3 κρόκους αυγών 135 γρ ζάχαρη 65 γρ κορν φλαουρ υγρή βανίλια 100 γρ σαντιγί βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολακι μαζί με την μισή ζάχαρη σέ ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών με την άλλη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά
Όταν τό γάλα ζεσταθεί καλά το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους το ρίχνουμε ξανά στο κατσαρολακι ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις δέσει το βγάζουμε ρίχνουμε την βανίλια και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά βάζουμε από πάνω μεμβράνη
Όταν ή κρέμα κρυώσει χτυπάμε κρέμα γάλακτος σέ σαντιγί και βάζουμε 100 γρ στην κρέμα και ενσωματώνουμε πολύ καλά παίρνουμε ένα δίσκο παντεσπάνι το συροπιαζουμε πολύ καλά καλύτερα το παντεσπάνι να το βάλετε πάλι στο τσερκι για νά σταθεί καλύτερα ή τούρτα βάζουμε κρέμα και ξανά παντεσπάνι
Μετά την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει τραβάμε το τσερκι βάζουμε σαντιγί γύρω γύρω και πάνω κάνουμε ροζέτες καί κολλάμε γύρω γύρω στα τοιχώματα μπόλικο καβουρδισμενο αμύγδαλο φιλέ και επάνω ανάμεσα στις ροζέτες την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά και μετά την κόβουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”