Συνταγές
Ωραιότατα τυροκούλουρα με αφράτη ζύμη που γίνοται τόσο λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής” – Sevasti Anthoula .
Υλικά
2 κούπες αλεύρι γοχ.
1/2 φακελάκι μαγιάς
1/2 κτγ. αλάτι +1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κούπας χλιαρό γάλα
1 κτσ. γιαούρτι
75 gr. ηλιέλαιο
1 αυγό
Διάφορα τυριά μαζί με φέτα ή σκέτη φέτα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ αλεύρι + μαγιά +ζάχαρη + αλάτι + γάλα χλιαρό+ γιαούρτι, ακανακατεύω λίγο.
Και ρίχνουμε το λάδι, ζυμώνω.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσια μπαλάκια, τα ανοίγουμε κατά μήκος ρίχνουμε τα τυριά και στρίβουμε να γίνει κουλούρι. Αφήνουμε να φουσκώσουν 40 λεπτά στο ταψί και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με αυγό και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έως 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής” – Sevasti Anthoula .
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εκπληκτική συνταγή για τυροκουλούρια! Θα την κάνετε πολλές φορές!
ΥΛΙΚΑ
1 ασπράδι αυγού
200 ml. γαλά
100 ml. νερό
100 ml. σπορέλαιο
Βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
550-600 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα. Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.