ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
2 μεγάλα αυγά
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάτε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύετε καλά και στρώνετε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρετε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζετε και την τυρόκρεμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα. Προσέχετε να μη χτυπήσετε υπερβολικά το μείγμα και «κόψει» η κρέμα σας.
Προσθέτετε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνετε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνετε τα μήλα και πασπαλίζετε το τριμμένο μπισκότο που είχατε κρατήσει.
Ψήνετε τη μηλόπιτα για 40′ περίπου και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και μετά την απολαμβάνετε.