Συνταγές
Εκπληκτική λαχταριστή πάστα σοκολατίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η γεύση της μοιάζει με την πάστα “ποντικάκι”!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο(γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κουπες νερό
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνουμε και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λιγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί βαθύ ή πυρέξ βουτυρωμένο 30Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ(άν βάλουμε) και τη βανίλια.
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)
3 κ.δσ κονιάκ (προαιρετικά)
-Χτυπάμε τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτουμε το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.
Αν θέλετε βάλτε τη Μερέντα και το κονιάκ.Απλώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
-Βάζουμε σ’ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζουμε να λιώσουν στα μικροκύμματα.
Προσθετουμε και το μελι,ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Περιχύνουμε και απλώνουμε με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα. Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα
Γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.
Η Συνταγή είναι από κ. ΣΟΦΗ ΤΣΙΩΠΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.