Μπισκοτα – Κουλουρια
Εκπληκτική και γρήγορη συνταγή για μπισκότα μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από itabloid.gr
ΥΛΙΚΑ
Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρι
1 φλυτζανι γαλα
½ βιτάμ
1 μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτερο λιωμένο.
Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα (εμείς τα προτιμάμε στρογγυλά), επάνω σε μια λαδόκολλα.
Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα. Προτείνουμε και αντί της μαρμελάδας, να δοκιμάσετε και τη μερέντα. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα. Θα τα λατρέψετε!
Πηγή: itabloid.gr