Γλυκα
Εκμέκ με κρέμα σοκολάτας και πλούσια γεύση!
Πολύ δροσιστικό γλυκό! Έτοιμο σε 20 λεπτά ! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για να είναι ακόμα πιο γευστικό το γλυκό! Υλικά (6-8 άτομα) 400 γρ. φρυγανιές 1½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζ. τσαγιού νερό Για την κρέμα σοκολάτα 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 750 γρ. γάλα 6 κρόκοι αυγών […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ δροσιστικό γλυκό! Έτοιμο σε 20 λεπτά !
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για να είναι ακόμα πιο γευστικό το γλυκό!
Υλικά (6-8 άτομα)
- 400 γρ. φρυγανιές
- 1½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
Για την κρέμα σοκολάτα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 750 γρ. γάλα
- 6 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
Για τη σαντιγί
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- φλοίδες σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Δεν το αφήνουμε να δέσει πολύ.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, στρώνουμε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνουμε τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα:
Παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας επάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για τη σαντιγί:
Χτυπάμε καλά τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη και την βάζουμε σε κορνέ. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και φτιάχνουμε γραμμές με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζουμε με τις φλοίδες σοκολάτας και σερβίρουμε!
Η Συνταγή είναι της κ. Ντίνας Νικολάου!