Συνταγές
Μια μοναδική συνταγή σε έκδοση τούρτας εκμέκ με φρυγανιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
( 3 ποτήρια νερό +2 ζάχαρη), το έβρασα 5 λεπτά και όπως ήταν καυτό έβαλα τις φρυγανιές και σε 1 δευτερόλεπτο τις έβγαλα και τις έστρωσα στο τάπερ μια σειρά ( εμένα μου πήρε 12 κάτω 12 επάνω).
Εφτιαξα κρέμα με 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, μπανάνα με το ανάλογο γάλα, (το γράφει η συσκευασία), το έριξα πάνω στις φρυγανιές και από πάνω πάλι φρυγανιές.
Χτύπησα 1 φακελάκι Γιώτης γκαρνί σε σαντυγί και το άπλωσα να καλυφθούν οι φρυγανιές.
Στόλισα με μερέντα.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εκμέκ Κανταίφι όλο γλύκα !!!.
Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
1 βούτυρο αγελαδινό
Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα ταψάκι, το ανοίγουμε καλά, το περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Βράζουμε 12 λεπτά όλα μαζί
Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κρόκους
4 κτσ. κορν φλάουρ
2 κτσ. αλεύρι
4 κτσ. μαργαρίνη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί
σαντιγί (φυτική τη χτυπημένη για επάνω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, αλεύρι, μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε τους κρόκους, μαργαρίνη, βανίλια και τέλος απαλά, πολύ απαλά την σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε το κατάλληλο σκεύος τοποθετούμε το κανταΐφι και σιροπιάζομαι (κρύο κανταΐφι, χλιαρό σιρόπι) βάζουμε από πάνω την κρέμα, και τέλος σαντιγί την οποία είχαμε χτυπήσει!
Και φυσικά καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!!