Υλικά για τάρτα 6 ατόμων
- 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 πακετάκι βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
- Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
- Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
- Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
- Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
- Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
- Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:
Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα: