Συνταγές
Τέλεια, λαχταριστή και καλοψημένη πιτούλα με σπανάκι και τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
600 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
5 ΜΈΤΡΙΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΆ
4 ΦΡΈΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ
1 ΜΑΤΣΆΚΙ ΑΝΥΘΟ
ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
400ΓΡ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ
1 ΚΣ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΌ
3 ΑΥΓΆ (ΕΆΝ ΘΈΛΕΤΕ)
1/2 ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
2 ΦΎΛΑ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΧΩΡΊΣ ΝΕΡΟ ΜΌΛΙΣ ΜΑΡΑΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ…
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΆ
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΖΟΥΜΙΆ..ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ
ΜΌΛΙΣ ΚΡΥΏΣΕΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΊ ΣΕ ΤΡΊΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΑ..
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΈΝΑ ΦΥΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ..ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑ0Ι ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΦΎΛΟ
ΑΛΥΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΧΑΡΆΖΟΥΜΕ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΈΡΑ Η 200 ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ
ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ…ΑΜΈΣΩΣ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Είναι πολύ νόστιμα και αφράτα! Μπουρεκάκια με σπανάκι-πράσο
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τέλεια και λαχταριστά μπουρεκάκια ιδανικά για κάθε παιδικό πάρτι..
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι (320γρ.) γιαούρτι,
1 κεσεδάκι (320γρ.) ηλιέλαιο,
1 φακελάκι μπέικιν,
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο),
1 κουτί.γλ.αλατι,
550γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ.
Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νεράκι και τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με το πινέλο .
Αυτή τη φορά τα γέμισα με: μισό κιλό σπανάκι, δύο πράσα ( το άσπρο μέρος μόνον), ένα ματσάκι κρεμμυδάκια ( τα σωταρισα λίγο όλα σε λίγο λαδι), ανιθο, μαϊντανό, αλάτι πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτια..κρυωνει λίγο και προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τριμμένη φετα. Να έχουν τραβηχτεί όλα τα υγρά τους.
Η ζύμη να είναι σχετικά απαλή και μαλακή. Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.
Ταψί με αντικολλητικό χαρτί..αντιστάσεις πανω-κατω στους 180 βαθμούς, για 30′ περιπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.