Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας:
500 ml γάλα πλήρες
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
30 γρ. [6 κ.γ.] κορν φλάουερ
25 γρ. [5 κ.γ.] κακάο
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη
Για το καταΐφι:
300 γρ. φύλλο κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για γαρνίρισμα:
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνετε να βράσει για 2′ από το σημείο βρασμού, σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.
Για το το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί. Λιώνετε βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού.
Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνετε όσο χρειαστεί μέχρι να σιροπιαστεί καλά.
Για τη κρέμα σοκολάτας: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
Για το γαρνίρισμα/σερβίρισμα: Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.