Συνταγές
Απίθανη χριστουγεννιάτικη πορτοκαλόπιτα με κάστανα και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 βούτυρο 250 γρμ
1 στραγγιστό γιαούρτι
6 αυγα
1 κούπα νες καφέ κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
2 φλυτζανες τσαγιού χυμό πορτοκαλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη καστανη
Λιωμενη κουβερτούρα, και γλυκό κουταλιού πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, με τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν
Αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε για 45 λεπτά σε 180 βαθμούς αντιστάσεις
Στολιζουμε την επιφάνεια αφού κρυώσει, με λιωμένη κουβερτούρα και γλυκό κουταλιού πορτοκαλι
Νόστιμη συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για ένα απίθανο γλυκό – πορτοκαλόπιτα θεϊκή!
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Λεβέντη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρουστας, 1 ποτήρι ηλιέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι, 1 φακελάκι μπεικιν, 2 βανίλιες, 4 αυγά, 1 κεσεδακι γιαούρτι.
Για το σιρόπι :
2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό,ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι, μερικές σταγόνες λεμόνι, 1 ξύλο κανέλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το φύλλο κ το αφήνω να στεγνώσει να ξεραθεί. Το κομματιαζουμε μετά με τα χέρια.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, ζάχαρη, ξύσμα και χυμό,, βανίλιες, αυγά και γιαούρτι.
Ρίχνουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε να μουσκεψει καλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε μέχρι να τραβήξει όλο το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Λεβέντη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.