Συνταγές
Εάν δεν έχετε κάνει εκμέκ με πορτοκαλόπιτα δεν ξέρετε τι χάνετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
για την πορτοκαλόπιτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας το αφήνω να στεγνώσει και το κόβω κομματάκια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
4 αυγά
μία βανίλια
πορτοκαλια
ένα κεσεδάκι γιαούρτι
ένα baking
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάω τα αυγά με όλα τα υγρά βάζω και το φύλλο να ποτίσει. Το μισό το έβαλα σε ένα πυρέξ 22 * 35 και τα υπόλοιπα τα έβαλα στα φορμάκια του cupcakes. Το έψησα στους 170 για 40 λεπτά το άφησα να κρυώσει.
Μετά έφτιαξα ένα σιρόπι με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη. Έβρασαν για 7 λεπτά.
Σιροπιασά το γλυκό.
Για την πατισερί:
4 κρόκους αυγών, 1 λίτρο γάλα, 4 βανίλιες σε κάψουλα, 5 κουταλιές κορν φλάουρ, 10 κουταλιές ζάχαρη.
Τα ανακατεύω μέχρι να πήξουν. Αλλάζω σκεύος, βάζω μεμβράνη και το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω ένα φακελάκι σαντιγί και το ρίχνω πάνω στο γλυκό.
Μετά χτυπάω άλλο ένα σακουλάκι σαντιγί – garni .
Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”