Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι για σήμερα – πετυχημένο και αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιώτα Μικαλεφ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλα καθαρισμενο κυδωνι
3 κιλα ζαχαρη
1 ποτηρι νερο
Αρμπαροριζα προαιρετικα
Λεμόνι χυμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε στρωση ζαχαρη μετα στρωση κυδωνι μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
Ριχνουμε και το νερο. Βαζουμε σε πολυ χαμηλη φωτια στην αρχη και μετα σε πιο δυνατη ξαφριζουμε αν χρειαστει και πριν το τελος ριχνουμε και το χυμο λεμονιου.
Καυτο γλυκο στα βαζα κλεινουνε με καπακι τα αναποδογυριζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσει
Η Συνταγή είναι από Γιώτα Μικαλεφ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Εάν δεν έχετε δοκιμάσει γλυκό του κουταλιού κυδώνι, δοκιμάστε το άμεσα.
Συνταγή από foodzine
Υλικά
5 μεγάλα κυδώνια
1 ½ κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το φλοιό και τους σπόρους από τα κυδώνια, τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στην αρχή η φωτιά μας πρέπει να είναι δυνατή, όταν λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που δημιουργείται.
Αφού περάσει περίπου 1 ώρα, τα κυδώνια θα πρέπει να είναι μαλακά και να έχουν αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα και το σιρόπι παχύρρευστο.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν το γλυκό μας κρυώσει, το μοιράζουμε σε γυάλινα δοχεία, τα οποία έχουμε προηγουμένως αποστειρώσει.
Μπες στο foodzine για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!