Συνταγές
Δύο συνταγές για τα καλύτερα σπέσιαλ ρολά με κιμά ή πατάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
#1
ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικα
1 Κιλό κιμά ελιά
2 αυγά
3 φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στημένες
1 κούπα τυρί τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Δυόσμο,μαϊντανό,φρέσκια ρίγανη,αλάτι ,πιπέρι
χυμό από δυο λεμόνια
Λίγο ελαιόλαδο
3 αυγά βρασμένα για την γέμιση
3 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μαζί ένα κάλο ανακάτεμα και ανοίγω τον κιμά βάζω το μπέικον και τα αυγά και ρολαρω και κλείνω..
Βάζω τις πατάτες και ένα καροτάκι σε φέτες ρίχνω το λεμονί ψήνω για 1,1/2 ώρα στους 180, μπορεί και λίγο παραπάνω ,εξαρτάτε και τον φούρνο μας θα το δείτε εσείς με το μάτι.
Την διάφορα την κάνει το τυράκι που έχω βάζω μέσα, το σκληρό τυρί Δανίας Έχω δοκιμάσει και με άλλα τυριά άλλα σαν και αυτό το τυρί που βάζω δεν υπάρχει η γεύση του, Και τα 2 αυγά που βάζω στο μείγμα βοηθάει να μην μου σχίζει το ρόλο απ έξω και να είναι πολύ αφράτο
#2
ΡΟΛΟ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εξαιρετικό και για μπουφέ
Υλικά για την βάση
3 μεγάλες πατάτες
2 αυγά
1 κούπα τυρί τσένταρ
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά
Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί !!στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει
Στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα ,φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους
Βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται,στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί
Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες!!Έβαλα 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο απο μέρος ελιά
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.