Ο αγαπημένος σεφ φρόντισε να μας ενημερώσει για τη συνταγή της ελληνικής αλλά και της κλασσικής ιταλικής καρμπονάρας.
Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε κι εσείς το λαχταριστό πιάτο!
Καρμπονάρα η ελληνική.
Υλικά:
1 πακέτο λινγκουίνι
12 φετάκια μπέικον
1,5 φλ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. παρμεζάνα
1 φλ. γκούντα τριμένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά. Σωτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια. Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα τυριά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ζωηρά. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Καρμπονάρα η ιταλική.
Υλικά:
1 πακέτο λινγκουίνι
12 φετάκια μπέικον ή καπνιστό χοιρινό
6 κρόκοι αυγού
1 φλ. πεκορίνο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το χοιρινό για 6-7 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το τυρί και το σωταρισμένο χοιρινό. Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό με μία τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο μαύρο πιπέρι.
πηγή : faysbook.gr