Συνταγές
Γαλατόπιτα σπέσιαλ με βελούδινη κρέμα που θα την φτιάχνεις συχνά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για την κρεμα
2λιτρα γαλα 2φλ.τσ.ζαχαρη 1φλ.κ.σιμιγδαλι ψιλο 1φλ.κ.αλευρι 1φλ.κ.καστερ παουντερ 2βανιλιες 4αυγα 2κ.σ.βουτυρο λιγο αλατι Φυλλο 500γρ. αλευρι 2κ.σ.λαδι 1κ.σ.ξυδι λιγο αλατι κ νερο
κανουμε 5μπαλακια κ ανοιγω 5φυλλα…σε καθε φυλλο ριχνουμε λιγη κανελα κ ζαχαρη
αλειφουμε λαδι με λιωμενο βουτυρο μπορειτε να βαλετε κ ετοιμο φυλλο
*Χτύπα τα ασπράδια πρώτα να φουσκώνουν και στη συνέχεια ρίξε τους κρόκους και χτύπησε τα όλα μαζί ριχτα και θα δεις το αποτέλεσμα
βάλε στο φούρνο για πέντε λεπτά και ρίξε από πάνω λίγη ζάχαρη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις δυο διαφορετικές γεύσεις γάλα καρύδας και γλυκό μύρτιλο που αγγαλιάζονται υπέροχα μεταξύ τους
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml γάλα καρύδας
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ροδόνερο(αν θελετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι μυρτιλο γλυκο.
Σε μια κατσαρολα βραζουμε τη ζαχαρη μαζι με το μισο γαλα σε μετρια ψωτια.
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε το αλλο μισο γαλα με τα αυγα και το κορν φλαουρ.
Λιγο πριν βρασει το γαλλα ριχνουμε μεσα το μιγμα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει.
Αποσυρρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το ροδονερο.
Σε μια φορμα εχω στρώσει σελοφαν και εχουμε ριξει γλυκο μυρτιλο.
Βαζουμε το μιγμα να παγωσει στην καταψυξη,ετσι μπορουμε να ριξουμε ευκολα την κρεμα,χωρις να ανακαυτετουν μεταξυ τους.
Αφου χλυαρινει η κρεμα την ριχνουμε πανω απο το γλυκο και βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει.
Το γλυκο αυτο τρωγεται καλύτερα ελαφρως παγωμενο.
Δηλαδη πριν το κοψουμε ,το βαζουμε για μιση ωρα στην καταψυξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.