Συνταγές
Λίγο να γλυκαθούμε! Ρυζόγαλο πεντανόστιμο και πολύ αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100γρ ρύζι γλασε εγώ το έκανα με Καρολινα
1100μλ γάλα
120 γρ ζάχαρη .
1 βανίλια
Κανέλα
1 κ.γ κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα σ μια κατσαρόλα ( κρατάω 50 γρ από το γάλα για να ανακακατεψω το κορν φλαουρ) . Μόλις πάρει βράση το γάλα χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι
αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το γάλα με το κορν φλαουρ και ανακατεύω.
Εμένα τα μάτια μου στη κουζίνα είναι μέχρι το 6 μόλις πήρε βράσεις το χαμιλωσα στο 2
Οταν είναι έτοιμο και έχει χυλώσει το αδειάζω σε μπολάκια και τα αφήνω για λίγο έξω . Μετά τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και βάζω από πάνω από κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Δροσιστικό Γλυκό Ψυγείου με ζελέ, κρέμα και φρούτα!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ :
2 φακελάκια σκόνη ζελέ ανανά, 2 φακελάκια σκόνη ζελέ κεράσι,κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια και πλυμένα, ανανά και κρέμα πατισερι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο σκεύος μας κομμάτια ανανά και κεράσια! Κάνουμε την σκόνη ζελέ ανανά (όπως αναγράφεται στο κουτί) και την ρίχνουμε πάνω στα κεράσια και ανανά. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει!
ΚΡΕΜΑ: Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού να ζεσταθούν και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο! Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε πάνω στα κεράσια και τον ανανά. Τοποθετούμε στο ψυγείο!
Κάνουμε και το ζελέ κεράσι όπως αναγράφει η συσκευασία του κουτιού και το ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρεμά και το τοποθετούμε στο ψυγείο!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!