Συνταγές
Δροσερό Τιραμισού χωρίς αυγά με ελαφριά γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρουλα Αλεξανδρη – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.
ΥΛΙΚΑ :
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ: Το μασκαρπονε ,τις κρεμες γαλακτος και τα σαβαγιαρ.
375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη (100 γρ.)
110 γρ. μαρσάλα ή μαυροδάφνη
75 ml καφές νες καφε ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
225 ml νεσ καφε ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΑ ΤΩΝ ΣΑΒΑΓΙΑΡ.
36 σαβαγιάρ
λίγο κακάο τριμμένο, για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, τη μαυροδάφνη, τον καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με μία μαρίζ παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μας και χτυπάμε ξανά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Με το που σφίξει το τυρί μας, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.
Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ,
παίρνουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ, και απο την κάτω πλευρά , τα βουτάμε στιγμιαία στον καφέ μέχρι την μέση και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 20×30 εκ.
Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης. (18 σαβαγιάρ)
Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
Παίρνουμε πάλι ένα ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα 18 σαβαγιάρ και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι δίνουμε σχήμα στο γλυκό μας.
Πασπαλίζουμε με κακάο, και κόβουμε σε κομμάτια.
όσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερα είναι.ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΘΑ ΠΑΝΙΑΣΕΙ.
Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρουλα Αλεξανδρη – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.