Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό κέικ με κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
410γρ. ζάχαρη
400γ. στραγγιστό γιαούρτι
250 ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 φαρίνα Γιώτης
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
Κακάο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτύπησα αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν. Και μετά έβαλα ηλιέλαιο, βανίλιες και το γιαούρτι.
Τέλος τη φαρίνα όπου είχα βάλει μέσα το μπέικιν.
Πήρα μείγμα και έβαλα κακάο.
Άλειψα με ηλιέλαιο τη φόρμα και την αλεύρωσα.
Προθερμασμένος φούρνος στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 55 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για δροσερό και σίγουρα γευστικό γλυκό ψυγείου
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Αυτή τη φορά με ζελέ κεράσι και πολτοποιημένα κεράσια
250 γρ. κεράσια
1 φακελάκι ζελέ κεράσι
200 ml. ζεστό νερό
1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 κτσ. κοφτές ζάχαρη
700 ml. γάλα φρέσκο
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225 γρ)
80 γρ. Βιτάμ
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Βράζουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αλέθουμε τα μπισκότα ρίχνουμε το Βιτάμ το οποίο το έχουμε λιώσει. Βάζουμε το μίγμα σε αποσπώμενη φόρμα προσθέτουμε την κρέμα βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε το ζελέ κεράσι με το ζεστό νερό προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κεράσια το ρίχνουμε στην φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
Η συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.