Συνταγές
Το πιο ωραίο μαμαδίστικο γλυκάκι – γλυκό ψυγείου μπισκοτόκρέμα και ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
Βύσσινα κομπόστα προαιρετικά
Ζάχαρη
Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία… Το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος… Μετά αρχίζουμε και φτιάχνουμε την κρέμα πάλι με τις οδηγίες της συσκευασίας
Εγώ έβαλα λιγότερη ζάχαρη… όσο θέλει ο καθένας… Το γάλα είναι κατσικίσιο, και τα μπισκότα πτι-μπερ με μέλι και βρώμη.
Έριξα πάνω στα μπισκότα τη μισή κρέμα άπλωσα δεύτερη στρώση μπισκότα και μετά την υπόλοιπη κρέμα… Άφησα να κρυώσει καλά, και μετά πέταξα πάνω τα βύσσινα και έριξα το ζελέ… Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι με μπισκότα, κρέμα και ζελέ
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικα:
Μπισκοτα πτι μπερ
Ζελε οτι γευση προτιματε
Ανθος αραβοσιτου βανιλιας στιγμης
Εκτελεση
Κανουμε το ζελε 1 κουτι ζελε , βάζουμε 3 ποτηρια νερο το αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε ψεγειο να πήξη ελαφρως
Χτυπαμε το ανθος αραβοσιτου με 320ml γαλα οπως γραφει η συσκευασια μεχρι να πηξη
Βουταμε τα μπισκοτα σε λιγο γαλα και τα στρωνουμε στην βαση ενος παιρεξ μετα βαζουμε πανω την κρεμα και ισιωνουμε με σπατουλα και βαζουμε ψυγειο λιγο
Τελος με την βοηθεια ενος κουταλιου βαζουμε το ζελε σιγα σιγα
Βαζουμε ψυγειο να παγωσει
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”