Συνταγές
Δροσερό Γλυκό Ψυγείου, ότι πρέπει για μετά το γεύμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το υπέροχο Γλυκό Ψυγείου είναι πεντανόστιμο,γρήγορο και ελαφρύ! Θα το κάνετε πολλές φορές!
Υλικά
1 πακέτο σοκολατένια πτι-μπερ
λίγο γάλα
500γρ. φράουλες
180γρ. λευκή σοκολάτα
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 βανιλίνη
500γρ. κρέμα γάλακτος
φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ ένα ένα και τα βουτάμε στο γάλα. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας, φτιάχνοντας την βάση του γλυκού.
Στην συνέχεια, κόβουμε ομοιόμορφα τις φράουλες μας και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψάκι, πάνω από τα μπισκότα.
Έπειτα λιώνουμε τα 180 γρ. λευκής σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε στο μπολ τα 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, την βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά με την σπάτουλα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα 500 γρ κρέμας γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι! Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα λευκής σοκολάτας στο μπολ και ανακατεύουμε με την σπάτουλα. Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι αφρός!
Παίρνουμε ξανά το ταψί και πάνω από τις φράουλες προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με την κρέμα σε 2 δόσεις και ενδιάμεσα τοποθετούμε μερικά ακόμα πτι μπερ, όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσει το γλυκό μας και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και τρίμματα από φιστίκια Αιγίνης πάνω από το γλυκό και είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Θα το αγαπήσετε πραγματικά!
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs