Συνταγές
Ελαφρύ και γρήγορο επιδόρπιο – τι καλύτερο από την πανακότα σε αυτή την περίπτωση;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml γάλα
600 ml γλυκιά σαντιγί
100 γρ ζάχαρη άχνη
Δύο βανίλιες
10 γραμμάρια ζελατίνης
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να διαλυθεί η ζελατίνη
Για την κορυφή, μπορείτε να φέρετε ό,τι μαρμελάδα φρούτων επιθυμεί η καρδιά σας..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ. …
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε αμέσως το μείγμα ζελατίνης σε βρασμένη κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη βανίλια.
Ρίξτε το μείγμα της κρέμας σε 6 ατομικά ραμεκίν.
Όταν κρυώσει, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.
Η Συνταγή είναι από Lori Bengu – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Δροσερή και γευστική Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml φρέσκο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. εσανς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης (Σύνολο 20γρ.)
Σιροπι σοκολατας παχυρευστο ( αυτο για τα παγωτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.
Μετα απο 2-3 λεπτα αφαιρουμε απο την φωτιά ,ριχνουμε την πανακοτα σε μια φορμα σιλικόνης και την αφηνουμε στην ακρη για καμια ωρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ωρες….. ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και περιχυνουμε με το σιρόπι σοκολάτας..
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou –”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.