Συνταγές
Δροσερή δίχρωμη και light κρέμα σε μόλις ένα δεκάλεπτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Αυτό είναι εύκολο, δροσερό, light και πολύ πολύ ευπαρουσιαστο γλύκισμα
Υλικά:
1). Για την άσπρη κρέμα:
Ενα φακελάκι άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
660 ml γάλα light
4-5 κοφτές κ.σ stevia (δοκιμάζετε και αφαιρείτε η προσθέτετε ανάλογα πόσο γλυκειά θέλετε την κρέμα)
Ρίχνετε το γάλα μαζί με όλα τα υλικά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
2). Για την σοκολατένια κρέμα:
Ενα φανελάκι (βλέπετε στις φώτο) κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτας
300 ml γάλα light
100 ml κρέμα γάλακτος light κάνει πιο βελούδινη την κρέμα.
Χτυπάμε με τον αυγοδαρτη μέχρι να πήξει.
Για την συναρμολόγηση:
6 μπισκότα Digestiv χωρίς ζάχαρη ή σσβουαγιαρ
1 κουτί black currant (Αυτό που βάζουμε στα cheescake) η αν δεν έχετε χρησιμοποιείτε μαρμελάδα φράουλας
Λίγα φύλλα μέντας η βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα σε 6 ποτήρια κολονατα, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι και βάζουμε από ένα σε κάθε ποτήρι. Κάνουμε την άσπρη κρέμα και όπως είναι ζεστή την μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω στα μπισκότα.
Κάνουνε την σοκολατένια κρέμα και μοιράζουμε στην άσπρη κρέμα με κορνε ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε μια κ.σ σάλτσα black currant η μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλας και από ένα φιλαράκι μέντας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”