Συνταγές
Υπέροχα, τέλεια φτιαγμένα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, χωρίς τύψεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
2 κούπες μέλι
μια τσιμπιά κανέλα
μια τσιμπιά γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε χυμό, ελαιόλαδο, κονιάκ, ξύσμα, γαρύφαλλο, κανέλα, μπέικιν και σόδα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ολικής με το αλεύρι αμυγδάλου. Ζυμώνουμε ελαφρά και μετά πλάθουμε τα μελομακάρονά μας.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 1/2 λεπτό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο (χλιαρό).
Μόλις τα μελομακάρονα βγουν απ’ το φούρνο τα βουτάμε μέσα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι( ή τριμμένο αμύγδαλο).
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για δοκιμασμένη συνταγή για πετυχημένα μελομακάρονα με καρύδι
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό)
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη)
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Σιρόπι:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Πασπάλισμα:
1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα)
1 κουτ.γλυκού κανέλα (σκόνη)
1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κ’ την σόδα κ’ κάνουμε λακουβιτσα
Έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα κ’ με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη.
Πλάθουμε σε σχέδια κ’ από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι η’ τρυπητο.Εγώ τα έβγαλα με κουπατ
Ψήνουμε στους 175° C για 30′ λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα κ’ κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη,μελώνουμε κ’ πασπαλίζουμε με τα καρύδια
Η Συνταγή είναι από κ. Βέφα Αλεξιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.