Συνταγές
Διαφορετικός μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
-5 πατάτες
-3 μελιτζάνες
-1 κρεμμύδι
-100 ml σάλτσα ντομάτας
-150 ml νερό
-Ρίγανη- Θυμάρι- Μαϊντανό- Αλάτι- Πιπέρι- Μπούκοβο- Πάπρικα
-Κίτρινο τυρί τριμμένο
-Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και κατόπιν τις βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό ρίχνοντας και αρκετό αλάτι. Αφήνουμε τις μελιτζάνες στο μπωλ για περίπου 1 ώρα έως ότου να φύγει η πικρή γεύση που έχουν.
Κόβουμε σε φέτες και τις πατάτες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ψιλά κομμάτια το κρεμμύδι.
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας με λίγο λάδι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Οταν αυτό έχει τσιγαριστεί καλά, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε έως ότου να χάσει τα υγρά του.
Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι, λίγο αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια της σάλτσας ντομάτας, τον μαιντανό αφού πρώτα τον έχουμε ψιλοκόψει και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο, πάπρικα, και τέλος 150 γραμμάρια νερό. Το αφήνουμε να βράσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά κατά την βράση τους.
Βάζουμε σε ένα βαθύ πήλινο κεσεδάκι, μία στρώση από τις τηγανιτές πατάτες και συνεχίζουμε, βάζοντας από πάνω τους μία στρώση από τις μελιτζάνες.
Το επόμενο βήμα είναι να απλώσουμε μία στρώση από το μίγμα με τον κιμά, την οποία και ισιώνουμε καλά.
Καλύπτουμε το μίγμα αυτό του κιμά με μία στρώση πατάτες και ύστερα τις καλύπτουμε με μία παχιά στρώση από τριμμένο κίτρινο τυρί. Πασπαλίζουμε τώρα με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι όλη την επιφάνεια στον μουσακά.
Βάζουμε το κεσεδάκι στο φούρνο στους 200 βαθμούς έως ότου να ροδίσει καλά.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη προς σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics