Συνταγές
Ωραιότατη γιαουρτόπιτα γλυκιά με σιρόπι και πολλές αναμνήσεις..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 Αυγά, 1 κεσεδακι γιαούρτι, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 φλιτζάνι λάδι, 2 βανιλιες, 400 γραμμάρια φαρινα, ινδοκαρυδο για να γαρνίρισμα.
Για το Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, φλούδα απο ένα πορτοκάλι η λεμόνι.
Χτυπάμε τα αυγά με την Ζάχαρη να αφρατεψουν προσθέτουμε την βανίλια το λάδι το γιαούρτι το ξύσμα από πορτοκάλι
Ανακατεύουμε στο τέλος προσθέτουμε την φαρινα. Βουτυρωνουμε ένα πιρεξ αδειάζουμε το μείγμα της γιαουρτοπιτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου εξαρτάται τον φούρνο σας
Μόλις κρυώσει καλά η πίτα την χαράζουμε
την Σιροπιαζουμε με ζεστό σιρόπι Αφήνουμε να απορροφηθεί όλο το Σιρόπι και πασπαλίζουμε το γλυκό με καρύδα και ειναι έτοιμο να το γευτούμε
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Δες εύκολη συνταγή για αφράτο Κέικ γιαουρτιού
Υλικά
Για φόρμα 23Χ10Χ7,5 εκ
3 αυγά
140 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι
100 ml λάδι
180 γρ. αλεύρι
60 γρ. άνθος αραβοσίτου
Ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Τοποθετήστε ολόκληρα τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ζάχαρη και την πρέζα αλατιού. Τοποθετήστε τα σε ηλεκτρικό μίξερ, αρχικά με χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά την αυξάνετε . Όταν αφρίσει το μείγμα ρίχνετε σιγά σιγά το γιαούρτι .
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα . Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ , στη συνέχεια προσθέστε μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά στο μίγμα , ανακατεύοντας με την σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω , μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα
Σε μία φόρμα 23x10x7,5 cm στρωμένη με λαδόχαρτο ρίξτε ελαφρά το μείγμα και στρώστε με σπάτουλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για 55 λεπτά.