Συνταγές
Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν έχεις φάει γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Keli Georgia Furxhi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
Φλούδες από 1 καρπούζι
2 φλυτζάνια νερό
Τον χυμό από 2 λεμόνια
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά της φλούδες
Σε μια λεκάνη με νερό βάζω της φλούδες σε κομμάτια μαζί με το χυμό από τα 2 λεμόνια
Τα αφήνω για μια ώρα,ξεπλενω καλά
Σε μια κατσαρόλα προσθέτω δύο ποτήρια νερό ένα κιλό ζάχαρη,ρίχνω της φέτες καρπουζιού και βράζω σε μέτρια φωτιά για 15′ ξαφριζοντας τον αφρό
Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω για 24ωρες.Την επόμενη μέρα βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι,λίγο πριν κατεβάσω το γλυκό ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι και την βανίλια (για περισσότερο άρωμα βάλτε αμπαροριζα)
Η Συνταγή είναι από κ. Keli Georgia Furxhi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”