Συνταγές
Το καλύτερο επιδόρπιο – κυδώνι ψητό στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θελουμε 3-4 κυδώνια τα οποία καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 5-6 φέτες το κάθε ενα
Τα βάζουμε σε ενα πυρέξ και προσθέτουμε ενα κουτάκι κόκα κόλα ενα ξυλάκι κανέλα 3-4 γαρύφαλλα μια κουταλιά κονιάκ και περίπου 150 γρ μαύρη ζάχαρη
Τα ψήνουνε στους 180-200c για περίπου δυο ωρες ίσος και λιγο λιγότερο .
Προσθέτουμε και λίγα καρυδια
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κυδώνι γλυκό σέ φετουλες χοντρές
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα όπως επιθυμούμε.
2 κούπες νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 φυλλαράκι αλμπαροριζα
Το χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα μαζί ζάχαρη, κυδώνι και νερό. Βράζουμε τουλάχιστον για 30′. Μέχρι να δέσει το σιρόπι μου. Προς το τέλος βαζουμε και αλμπαροριζα με λεμόνι σβήνουμε την φωτιά
Γεμίζουμε αποστειρωμενο βάζο όπως είναι καυτό και γυρίζουμε ανάποδα το βάζο μέχρι να κρυώσει. Όταν ανοίξουμε ύστερα το διατηρούμε στο ψυγείο… Α, βαζουμε και 1 κούπα μέσα αμυγδαλοψιχα έτσι προς το τέλος.
Βράζουμε τά αμύγδαλα, τά ξεφλουδίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή – Δεν μπορεί να αντισταθεί κανένας σε αυτό το μοσχάρι κρασάτο με κυδώνια.
Υλικά
500 γρ μοσχάρι νουά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 μεγάλα κυδώνια
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μερίδες το οποίο προηγουμένως έχουμε στραγγίξει αρκετή ώρα από τα υγρά. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κυδώνι κομμένο το καθένα σε 8 κομμάτια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσουν τα κυδώνια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr