Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό για βουτιές να μην σταματάς καθόλου – Σουτζουκάκια σμυρνέικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΙΜΆΣ:
ψωμί κρεμύδι σκόρδο αυγό κύμινο αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο ζυμώνουμε πολύ καλά βάζουμε στο ψυγείο 1 ωρίτσα.
Τα πλάθουμε βρέχονται τα χέρια μου με κρασί κόκκινο αλευρώνουμε
τηγανίζουμε ελαφρώς έχω έτοιμη τη σάλτσα μου
τα ρίχνουμε μέσα μέχρι να ενσωματωθούν και να μείνουν με το λαδάκι τους
Σάλτσα:
4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη λίγο πελτέ λίγη ζαχαρίτσα αλάτι πιπέρι…
Θα συνοδέψουμε σήμερα με πατάτες τηγανητές
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Δεν θα το σκεφτόσουν ποτέ! Κεφτεδάκια με πατάτα και τόνο..
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ πατάτες βρασμένες
2 κουτιά τόνο στραγγισμενα
1κρεμμυδι ξερό
1 αυγό
80 γρ φρυγανιά
3 κσ τυρί παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα
Αλάτι πιπέρι μαϊντανό
Φρυγανιά για επικάλυψη έξτρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες τις σουρωνουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στις πατάτες τον τόνο που έχουμε σταγγισει τα 80 γρ φρυγανιά λίγο αλάτι πιπέρι μαϊντανό το αυγό και το τυρί πλάθουμε να ανακατεύουν
Λαδωνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα κυλάμε σε φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά
Βγαίνουν 25 τεμ και είναι πολύ νόστιμα γίνονται και στο φούρνο μπιφτεκακια αλείφοντας τα με λίγο λάδι πάνω από τη φρυγανιά
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.