ΥΛΙΚΑ:
- 230 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 2 κούπες κομμένη σοκολάτα γάλακτος
- 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους κι ασπράδια
- 4 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε βουτυρώνοντας μία φόρμα για κέικ 22 εκ.
Έπειτα την περνάμε με κακάο σε όλα τα σημεία. Αυτό το κάνουμε ώστε να μη μας κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα της φόρμας, όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ºC.
Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τη σοκολάτα για να λιώσει κι αυτή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με τους κρόκους κι ενσωματώνουμε το μείγμα με εκείνο της σοκολάτας στο κατσαρολάκι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε και τις άλλες δύο κουταλιές ζάχαρης.
Τέλος, ενσωματώνουμε σε δύο δόσεις τη μαρέγκα στο άλλο μείγμα κι ανακατεύουμε απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο της.
Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip: Καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμο, όταν βάζουμε μία οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι στο κέικ και βγαίνει καθαρή/ό. Γενικά όμως, δεν πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου ενώ ψήνουμε κέικ.