Υλικά
- Μια δόση λιωμένης κολοκύθας*
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
- ½ λίτρο γάλα φρέσκο
- 3 αυγά
- Μια δόση ζύμη για πίτες
- Μισό κρεμμύδι τριμμένο
- Μισό φλυτζάνι λάδι
- Μισό φλυτζάνι τραχανά γλυκό**
- Λάδι και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
- Αλάτι*** πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα να σοταριστεί για λίγο γιατί έτσι αποκτά ένα ωραίο άρωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τα τυριά ,τον τραχανά αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τα φύλλα όπως περιγράφεται στη συνταγή «βασική ζύμη για πίτες» και στρώνουμε τρία από κάτω, προσπαθώντας το πρώτο τουλάχιστον να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να «αγκαλιάσει» όλη τη γέμιση που θα προσθέσουμε μετά το τρίτο φύλλο, πάντα αλείφοντας ενδιάμεσα τα φύλλα με λάδι.
Τελειώνουμε στρώνοντας τα επάνω τρία φύλλα αλείφοντας με λάδι και βρέχοντας το τελευταίο με λίγο νερό .
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις και αέρα.
*Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4-5 μέτρια κολοκυθάκια, που τα έχετε τρίψει στο πολυμίξερ και τα έχετε στύψει καλά μέσα σε μια καθαρή πετσέτα να βγάλουν τα υγρά τους. Γι’ αυτό το λόγο βάλτε τα πριν τα στύψετε, για 20′, σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
**Βάζουμε τον τραχανά για να τραβήξει τα υγρά . Σε περίπτωση που δεν διαθέτουμε ή δεν μας αρέσει ( κακώς!), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντίστοιχο ρύζι σπάζοντας το όμως πρώτα για λίγο, στο πολυμίξερ.
*** Προσέχουμε πολύ το αλάτι γιατί τα τυριά εκτός από το ανθότυρο είναι ήδη αλμυρά
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : elpidosgeuseis