Συνταγές
Λουκούμι το μοσχαράκι και ο συνδυασμός με την μελιτζάνα υπέροχος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ελιά
7-8 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 κτσ. πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρέας από τις δύο μεριές, μετά προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, τσιγαρίζω λίγο, προσθέτω τις ντομάτες και 2 1/2 ποτήρια νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εχω κόψει τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις έχω βάλει μισή ώρα σε αλατόνερο. Τις στραγγίζω και τις τηγανίζω ελαφρά! Τις βάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Οταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτω τις μελιτζάνες, αλάτι, πιπέρι, τον μαιντανό, και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό!!! Αφήνω να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι τους.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
Δεν έτυχε πέτυχε..
Η συνταγή είναι από κ. Athina Kousiera – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Για να μην ξελιγωθείς, ακολουθεί κατευθείαν η εύκολη συνταγή ώστε να την κάνεις άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη..
Υλικά
1.5 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια και λίγα αμύγδαλα
2 κτσ. φρυγανιά τριμμένη
2 κτσ. ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
1 πακέτο βούτυρο Κέρκυρας
2-3 κτσ. φυτίνη λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλο ένα.
Ρίχνουμε καρύδι τυλίγουμε με μια λεπτή βέργα το σουρώνουμε, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, κόβουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφήνουμε 5 λεπτά να ρουφήξει το βούτυρο και ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα, μετά χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς.
Σύνολο ψήνουμε για 1.5 ώρα.
Σιρόπι
1.5 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλλα
βανίλια
2 κτσ. γλυκόζη
Οταν αρχίσει ο βρασμός βράζουμε για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό σαραγλί μόλις βγει από το φούρνο.
Η συνταγή είναι από κ. Athina Kousiera – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.